Meny
...är tom
Varumärken/Brands

Lursta Cast Iron - Kapsylöppnare Gjutjärn

[ 12001]

SEK:199:-


Tillfälligt slutsåld

E-postadress
 

Lurstas kapsylöppnare / ölöppnare i gjutjärn  är gjuten i ett enda stycke av lokalt återvunnen metall. Robust för att hålla och samtidigt elegant formgiven för att förtjäna sin plats på det dukade bordet.

Design: John Andersson, Lursta Cast Iron

En helgjuten kapsylöppnare, såväl produktionsmässigt som designmässigt. Det blev resultatet efter många prototyper och tester. Resultatet blev en vacker och gedigen kapsylöppnare i gjutjärn. Den är 100% återvinningsbar, även om den med sin robusta form känns omöjlig att slita ut.

Storlek: längd: 12,5 cm, bredd 4,6 cm

Material: 100% återvunnet gjutjärn. Tillverkad för hand på Lyrestads gjuteri, av återvunnen metall från närområdet. Gjutjärnet bränns in i tre lager kravmärkt rapsolja. Rapsoljan är kallpressad och produceras bara några mil från gjuteriet.

Skötsel: Om du behöver rengöra kapsylöppnaren, använd enbart varmt vatten. Var sedan noga med att torka gjutjärnet torrt, så att det inte rostar.

Lursta Cast Iron omvandlar återvunnet järnskrot till rejäla och fint formgivna bruksföremål i gjutjärn, främst funktionella produkter för matberedning och matlagning. Företaget leds av Andreas Stridkvist, gjutare i tredje generationen, och formgivaren John Andersson, som studerat arkitektur i Umeå och industridesign vid Konstfack i Stockholm. 

Lursta Cast Iron, som grundades 2021, fick 2024 ta emot Formex Sustainability Award på just Formex i Älvsjö, Nordens stora mötesplats för inredningsdesign.

Den här produkten kommer att finnas i vårt lager den onsdag 25 september, 2024.
Kunder som har köpt den här produkten köpte också
 Antal: 0 
 Lursta Cast Iron - Arvet Pannkakslagg Gjutjärn 


 SEK:699:-
Tillfälligt slutsåld
Powered by Talex e-handelssystem